Breške: Jedni čiste, drugi prljaju

by admin
| 8:26
2111breske
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruga Društvo Breščana u protekle dvije subote je organizirala je uz financijsku potporu Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Tuzlanskog kantona, akcije čišćenja smeća.

 

U dvije akcije članovi Društva Breščana očistili su smeće duž cijelog puta u ovoj Mjesnoj zajednici, a za odvoz smeća iznajmljeno je od JKP Komunalac Tuzla pet peka od sedam kubika.

 

– Iako smo napunili pet peka, nismo očistili ni 10 posto smeća. Na dionici koju smo očistili u prvoj akciji, već danas smo naišli na gomile novog otpada. Žalosno je što smo uz put nailazili i na otpad od kurbana, medicinski otpad, a još je žalosnije, što smo mi čistili na jednom dijelu, a samo pedesetak metara niže vidjeli smo ženu kako je zaustavila auto, izašla i bacila vreću sa smećem u šumu. Slučaj ćemo prijaviti nadležnim organima i tražiti da se te osobe sankcioniraju u skladu sa zakonom – istakla je predsjednica Društva Breščana Svjetlana Nikolić.

 

Na očišćenom području članovi Društva Breščana postavili su više od 50 tabli upozorenja “Ne bacaj smeće” i “Čuvajmo okoliš”. U prvoj akciji sudjelovalo je 12, a u drugoj 31 osoba. Iako je iz Udruge upućen poziv svim žiteljima Brežaka, Bakaluša, Šabana, Nikolića, Hidana, Gornje Obodnice, kao i svim ljubiteljima prirode da se uključe u akciju i tako daju doprinos u očuvanju okoliša, akciji se odazvala jedino Ekološka sekcija OŠ Breške, na čelu sa nastavnikom Pašagom Hidanovićem.

 

Stariji članovi Udruge, oni koji nisu bili u stanju pješačiti i sakupljati smeće, za sudionike akcije su pripremili su ukusan ručak, kolače i osvježenje.

 

TI/UB

Foto: Detalj sa jučerašnje akcije (by Društvo Breščana)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.