UKC Tuzla posjetilo 50 ljekara i tehničara iz Hrvatske

by admin
| 1:21
2011ukc
  •  
  •  
  •  
  •  

U stručnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, danas je boravila delegacija zdravstvenih profesionalaca iz Zagreba, Gospića, Rijeke i drugih gradova Republike Hrvatske.

 

Susret je bio prilika za razgovore o različitim mogućnostima saradnje, posebno u području edukacije i razmjene stručnih znanja i iskustava.

– Obzirom da u Hrvatskoj nema Ustanove za hospicij, taj vid njege nam je regulisan preko Doma umirovljenika i trenutno se radi samo sporadično. Studijsko putovanje smo organizovali u sklopu tečaja o palijativnoj njezi, došle smo vidjeti kako znanje koje već imamo primjeniti u praksi, istakla je Jelica Stipanićev Mustapić, predsjednica Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara.

Delegacija koju je predstavljalo 50 medicinskih sestara i ljekara iz Hrvatske u pratnji glavne sestre Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Safije Kalajlić obišla je  prostorije Centra za palijativnu njegu/ Hospis i Plavu bolnicu.

– Cilj posjete medicinskih sestara iz Hrvatske je da se upoznaju sa radom Centra za palijativnu njegu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, koji je jedini ovakvog tipa u regionu, takođe predstavit ćemo im i akreditacijske standarde i sestrinsku dokumentaciju koji se kod nas primjenjuju već duži period  – rekla je Safija Kalajlić, glavna sestra Univerzitetskog kliničkog centara Tuzla.

 

TI/UKC Tuzla

Foto by UKC Tuzla

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.