Održana Svečana akademija Univerziteta u Tuzli

by admin
| 15:11
1911untz
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas je u Narodnom pozorištu Tuzla održana Svečana akademija u povodu obilježavanja 34. godišnjice Univerziteta u Tuzli.

 

Akademija je otvorena uz svečani govor rektora, prof. dr. Envera Halilovića, obraćanje gostiju i zvanica i bogat performans u izvođenju studenata Univerziteta u Tuzli i članova Univerzitetskog kulturno-umjetničkog društva “Zvonko Cerić”.

Najboljim studentima Univerziteta u Tuzli, koji su svoje školovanje okončali u protekloj godini rektor, prof. dr. Enver Halilović dodijelio je priznanja i nagrade. Ove godine je promovirano 50 zlatnih studenata koji su u toku svoga školovanja na fakultetima i Akademiji Univerziteta u Tuzli ostvarili prosjek ocjena veći od devet.

Uručene su i plakete o izboru u zvanje profesor emeritus i deset plaketa o izboru u zvanje redovni profesor.

Prisutnima su se obratili i rektor Univerziteta u Banja Luci, prof. dr. Stanko Stanić, rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Sabahudin Ekinović, prorektor Univerziteta u Bihaću, prof. dr. Fadil Islamović, prorektor Univerziteta u Mostaru, prof. Ivo Čolak i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Tuzlanskog kantona, prof. dr. Mirzeta Hadžić – Suljkić.

 

Uz čestitke u povodu godišnjice koje su uputili rektoru Haliloviću i menadžmentu Univerziteta u Tuzli gosti su naglasili izuzetno veliku ulogu koju je ovaj Univerzitet imao u dosadašnjem periodu i poželjeli da se u budućnosti razvija i jača na dobrobit cijele akademske i društvene zajednice u Bosni i Hercegovini.

Svečanost su svojim nastupima obogatili studenti ADU Univerziteta u Tuzli, članovi UKUD „Zvonko Cerić“ iz Tuzle, gitarista Elvis Sivčević i plesni par Univerzitetskog pleskog kluba Univerziteta u Tuzli.

(TI/UNTZ)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.