Naredne sedmice: KK Sloboda i KK Bosna u TV prijenosu BHT-a

by admin
| 11:00
1911kkslo
  •  
  •  
  •  
  •  

Duel velikih sportskih rivala košarkaških klubova Slobode i Bosne, na programu je naredne sedmice.

 

Tačnije “Studenti” i “Ditaši” snage će odmjeriti u SKPC Mejdan u nedjelju 28. novembra u netipično košarkaškom terminu od 14 sati.

 

Razlog je direktan TV prijenos na BHT1 što će nakon dogovora ove televizije i KSBiH-a biti praksa u narednim sedmicama, kada će se u istom terminu prenositi bh. košarkaški derbiji.


 

Promjena termina Stručnom štabu Slobode je donijela i dodatne probleme utrenažnom procesu.

 

– Cijeli trenažni proces i metabolizam naših igrača je prilagođen  večernjim terminima utakmica. Ovo je za nas prava novina. Poslije gostovanja u Višegradu, trenirat ćemo u terminu te takmice i drugačije planirati dnevni raspored – rekao nam je Senad Muminović, trener tuzlanskih košarkaša, koji u potpunosti o duelu sa Bosnom počinje razmišljati nakon sutrašnjeg gostovanju ekipi Varde.

 

Nakon dužeg niza godina, u narednom susretu sarajevski košarkaši u Tuzlu ne dolaze kao izraziti favoriti. Za razliku od tuzlanskog kluba koji se proteklih sezona velikim dijelom oslonio na vlastite snage i stabilizaciju poslovanja kluba, Bosna ovih dana prolazi Slobodinu sudbinu nakon finansijskog kraha pod kapom bivšeg rukovodstva.

 

Kvalitetom sigurno nećemo gledati duel koji će ponuditi košarku iz ranijih perioda, ali draži, navijanja i neizvjesnosti sigurno neće nedostajati.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Detalj sa prošlog derbija u Mejdanu (by D. Zabuš – sloboda.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.