Općina Tuzla: Modernizovan Centar za pružanje usluga građanima

by admin
| 11:18
1911salaopcin
  •  
  •  
  •  
  •  

U Općini Tuzla u ponedjeljak će se malom svečanošću obilježiti završetak aktivnosti u okviru projekta GAP – Projekat upravne odgovornosti u Općini Tuzla u 2010. godini.

 

Naime, projektom GAP (Projekat upravne odgovornosti) u 2010. godini obezbjeđene su pretpostavke za mogućnosti skeniranja i digitalizaciju dokumenata, razvoj elektronske biblioteke i unapređenja sistema prijema stranaka u Centru za pružanje usluga građanima.

 

Tim povodom načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, primit će direktora USAID-a za BiH, gospodina Aller Grubbsa, predstavnike drugih donatora projekta GAP (SIDA i Ambasada Kraljevine Holandije), kao i predstavnike ureda GAP projekta iz Sarajeva i Tuzle.


 

U okviru obilježavanja će biti upriličen i obilazak Centra za pružanje usluga građanima i svečano puštanje u rad nove opreme.

 

Inače, Centar za pružanje usluga građanima otvoren je u januaru 2006. zajedničkim ulaganajem USAID-a SIDE, GAP-a i općine Tuzla. U centar je tada uloženo 462.000 eura, a svake godine su bilježena dodatna ulaganja u njegovu modernizaciju, te širenje opsega usluga građanima Tuzle.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Centar za pružanje usluga građanima (arhiva)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.