Pred kantonalni derbi: Sadiković najavljuje pobjedu Slobode

by admin
| 9:45
1711slob
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon nakoliko dana odmora, bajramske pauze i današnjeg zajedničkog ručka, igrači Slobode su mislima okrenuti samo subotnjoj utakmici sa Zvijezdom.

 

Kako najavljuju iz tabora „crveno-crnih“, u Gradačcu će tražiti pobjedu, te plasmanom u sredini tabele okončati sumornu jesen.

 

– Moji saradnici su gledali ekipu Zvijezde u nekoliko utakmica. Znamo kako igraju i odakle nam prijeti najviše opasnosti. Uvjeren sam da ih možemo pobjediti, posebno jer smo sada odmorniji nakon ubitačnog tempa srijeda-subota. Ono što me više brine su povrede mojih igrača, jer još od prošle sedmice ne treniraju Mujić, Ćehajić i Aleksić – rekao nam je Denis Sadiković, pod čijim vodsvom je Sloboda u protekle tri prvenstvene utakmice osvojila sedam bodova.

 

Pored trojice spomenutih, pravo nastupa u ovoj utakmici neće imati niti Samir Efendić, koji je dobio crveni karton u posljednjoj utakmci sa Čelikom.

 

Utakmica se igra u subotu u 13 sati, a s obzirom na veliko interesovanje u gradu “Zmaja od Bosne”, te tradicionalno velikog broja Tuzlaka koji su redovni gosti u Gradačcu u susretima ova dva kluba, u subotu se s pravom očekuje praznik nogometa.

 

Kantonalni derbi će suditi Emir Alečković iz Sarajeva.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Detalj sa prošlog kantonalnog derbija (Arhiv)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.