“Crveno-crni” derbi: Gdje smjestiti “Robijaše”?

by admin
| 9:53
1211fukar2
  •  
  •  
  •  
  •  

Utakmica Slobode i Čelika, popularni “crveno-crni” derbi, na programu je sutra u 13 sati.

 

U redovima domaćih, nakon dobre serije i nesretnog ispadanja iz kup takmičenja, sa mnogo optimizma dočekuju sutrašnji duel.

 

Uvjereni su pobjedu, koja će ih vratiti u sredinu tabele, a razlog više za dobre prognoze je i podatak da je povratkom Halilovića, Dajića i Drakula, Sadikovićev igrački kadar u potpunosti kompletiran.


 

Na drugoj strani menadžemnt kluba ponovo ima problem sa gostujućim navijačima, koji izgradnjom Sjeverne tribine nemaju adekvatnu poziciju za smejštaj na Tušnju. Dok je smještaj gostujućih navijača na jedinoj tribini na stadionu, sa ostalim gledateljima, teško osigurati.

 

– Iz Čelika su najavili dolazak grupe od 20 njihovih navijača, koji će doći sa dva kombija. Objasnili smo im situaciju i pristali su da te navijače smjestimo na dio platoa kod škole Tušanj. Konačnu odluku će donijeti MUP TK-a, a s obzirom na kasnu najavu moguće je i da navijačima bude uskraćen dolazak na utakmicu – rekao nam je v.d. direktora kluba Zdenko Jurić.

 

Navijači iz Tuzle i Zenice posljednjih sezona imaju korektne odnose, pa je očekivati da će sutrašnji, izuzetno važan susret za oba kluba, prođe u fer i korektnom navijanju i “Fukara” i “Robijaša”.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: “Fukare” na Bilinom Polju

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.