Sloboda eliminisana iz Kupa: Efendić promašio polufinale

by admin
| 14:34
1011kup
  •  
  •  
  •  
  •  

Mladost i niskustvo Samira Efendića u odlučujućoj seriji izvođenja jedanesteraca, koštali su Slobodu prolaska u polufinale Kup-a BiH.

 

Četvrfinalna utakmica Kup-a BiH  u regularnom dijelu je završena 1:1, identičnim rezultatom kao i prvi susret na Koševu.

 

Nakon izvođenja jedanesteraca, šest igrača Olimpica je  pogodilo mrežu danas nesigurnog Mujkića, dok je za Slobodu u odlučujućem penalu Samir Efendić, najmlađi izvođač odlučujućih udaraca, loptu poslao daleko iznad gola.


 

– O penalima neću trošiti riječi. Do njih nije trebalo doći. Međutim, rani gol Olimpica je poremetio našu igru. Nismo se kasnije uspjeli konsolidovati, a niti izboriti i sa sudijom Kaplanom. Na kraju imamo za čim žaliti, jer su gosti prošli dalje nakon samo jednog šuta u okvir našeg gola – rekao nam je Denis Sadiković, koji je od dolaska na kormilo Slobode doživio prvi neuspjeh sa svojim timom.

 

I zaista u redovima Slobode imaju za čim žaliti. Nisu poraženi od bolje ekipe, a Kup je mogao biti šansa za eventualni izlazak u Evropu. No, za posljednji korak do poufinala u redovima Slobode možda moraju tražiti greške i usvojim redovima.

 

Najmlađii najneiskusniji igrač na terenu, i nije morao biti jedan od izvođača jedanesteraca, jer je to mogao biti Raca, Ćehajić, Malkić. Niti je penale morao braniti Mujkić, jedan od najboljih bh. golmana, ali kojem penali evidentno nisu jača strana.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Detalj sa utakmice (by Tuzlainfo team)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.