FK Sloboda: Postigli gol u gostima nakon 648 minuta

by admin
| 14:10
0711slobolim
  •  
  •  
  •  
  •  

Sloboda je pod vodstvom Denisa Sadikovića i u trećoj utakmici za redom uspjela ostati neporažena.

 

Name, danas su u okviru 13. kola Premijer lige BiH, igrači Slobode u duelu sa Olimpicom (2:2) uspjeli osvojiti drugi gostujući bod u ovoj sezoni, te postići prve golove van Tušnja u sedam utakmica koliko su kao gosti igrali od početka sezone.

 

– Izgubili smo dva, a ne osvojili jedan bod. Zaista imamo za čime žaliti. Odigrali smo odličnu utakmicu, a golove primili iz prekida, na što ubuduće moramo posebno obratiti pažnju. Evidentan je napredak u igri i to je ono što me posebno raduje – rekao nam je nakon još jednog duela sa Olimpicom, Denis Sadiković, pravo osvježenje u sumornoj jeseni Slobode.

 

Strijelac je kao i u kup ogledu sa Olimpicom ponovo bio Amer Bekić, igrač koji još uvijek ima pravo nastupa za juniorsku ekipu Slobode. Nakon dugo vremena u strijelce se upisao i Muamer Zoletić, koga je Sadiković sa stoperske pozicije vratio u vezni red.

 

Sloboda je gol u gostima, kada su pitanju prvenstvene utakmice postigla nakon 648 minuta golgeterskog posta. Prije Bekićevog gola u 6. minuti današnje utakmice, posljednji gostujući gol je dao Samir Jogunčić u 78. minutu prošlosezonske utakmice Modriča – Sloboda, koja je igrana 15. maja ove godine.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto by sportsport.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.