U četvrtak veliki koncert “Srcem za Amilu Džinović”

by admin
| 9:49
2410amila

Aktivnosti kojim se prikuplja prijeko potrebna novčana pomoć za liječenje naše sugrađanke Amile džinović, pored redovnih akcija „kafica za Amilu“ i prikupljanja pomoći na punktovima u gradu, provodi se i kroz razne manifestacije humanitarnog karatera.

 

Tako će Tuzlaci nakon „Časa plesa za Amilu“, te projekcije filma „Cirkus Coulmbia“ i drugih dešavanja putem kojih se prikupljala pomoć, u narednoj sedmici moći svoj dorinos dati i prisustvom Humanitarnom koncertu “Srcem za Amilu Džinović” u organizaciji Univerzitetskog sportskog društva Tuzla.

 

Na koncertu će koji se se održati u tuzlanskom BKC-u u četvrtak u 19.30 h svoje učešćesu potvrdili: Kice, Grupe “If”, “Jutro”, Univerzitetski plesni klub, UKUD “Zvonko Cerić”, GKUD “Bosna”, Muhamed Nalić-Hame, Nesib Delibegović-Nesko, Muhamed Mujkanović, Safet Dedajić, FA “Panonija”, GVA “Tuzlanke”.

 

Cijena ulaznica je 10 KM, a sav prikupljeni novac ide za liječenje Amile Džinović.

 

Podsjećamo Amila Džinović, studentica Medicinskog fakulteta u Tuzli, teško je bolesna. Riječ je o agresivnom Non-Hodgkin limfomu i jedina šansa za njeno ozdravljenje je presađivanje koštane srži u nekom od inozemnih centara, a za koje je potrebno 250.000 eura.

 

Tuzlainfo / A. V.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.