KK Sloboda: Albijanić upitan za večerašnji susret?

by admin
| 10:42
0611drasko
  •  
  •  
  •  
  •  

Vrijedna pobjeda u Mostaru, bit će upotpunjena samo ako košarkaši Slobode duelu sa Brotnjom upišu nova dva boda.

 

Poraz od Čapljine u Muminovićevom timu već je zaboravljen, a rezultati iz prva tri kola ukazuju, da će ovogodišnje prvenstvo obilovati sličnim iznenađenjima.

 

-Imamo šest – sedam igrački izjednačenih ekipa i nekoliko klubova koji su mnogo uložili u ostvarenje svojih klupskih ciljeva. Naša ekipa je mlada i oscilacije su moguće, ali vjerujem da ćemo na kraju ipak obezbjediti ligu za prvaka, a za što će ove godine tebati mnogo truda – istakao je Senad Muminović, tener tuzlanskih košarkaša.

 

Kada je u pitanju naredni protivnik, Tuzlaci su svjesni uloge izrazitog favorita. Od prve minute će nametnuti svoju igru i učiniti sve da ne ponove labav pristup utakmici, kao što je to bio slučaj u prošloj domaćoj utakmici.

 

– Svi moramo dati više od sto posto svojih mogućnosti i u tom slučaju, rezulatat neće izostati. Protiv Čapljine nije bila naša noć i to ćemo dokazati u narednom susretu. Svi smo uvjereni u pobjedu – istakao je danas Bojan Sekicki, ovogodišnje pojačanje Slobode.

 

Jedini problem u Stručnom štabu pred sutrašnji duel je lakša povreda Draška Albijanića, koji je jučer propustio i redovne treninge.

 

Utakmica se igra večeras u Velikoj dvorani SKPC Mejdan sa početkom u 19. sati. Utakmicu sude: Petar Obradović, Aco Kkuka i Dejan Knežević.

 

Tuzlainfo / KK Sloboda

Foto: KK Sloboda

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.