Tuzlanski kanton: Reaktivirana četiri stara klizišta

by admin
| 7:55

Prema izvještaju Operativnog centar CZ, na području TK-a, u općini Gračanica prijavljeno je reaktiviranje 4 stara klizišta koja ugrožavaju 4 stambena i jedan pomoćni objekat u naseljima Malešići, Škahovica, Gračanica i Lukavica.

U mjesnoj zajednici Đakule, zbog klizišta jedna je porodica iseljena. Navedeno klizište na pet mjesta presjeklo je putnu komunikaciju prema selima Đakule i Prijeko Brdo.

Stanovnici navedenih sela koriste alternativne pravce.

U općina Gradačac prijavljeno je 7 klizišta, od kojih 4 ugrožavaju stambene objekte u MZ Mionica centar, Zelinja Srednja, Kerep i Zelinja Donja. Prijavljena su i 3 klizišta na poljoprivrednim imanjima.

Na području općine Doboj Istok trenutno je pod vodom oko 30 hektara poljoprivrednog zemljišta na prostoru između rijeke Spreče i magistralnog puta M4.

Operativni centar CZ Grada Tuzle,u protekla 24 sata zaprimio je informacije građana o pokretanju klizišta na četiri lokacije u gradu.Stručni tim geologa CZ Grada Tuzle, obišao je klizišta i utvrđeno je da je riječ o ranije pokrenutim klizištima manjih omjera, koji ne ugrožavaju stambene objekte.

(TI/kscz) / Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.