Sadiković na Tušanj vratio dva bivša trenera

by admin
| 5:42
3010slob

Denis Sadiković je svoju trenersku eru u Slobodi započeo sa osjetnim promjenama.

 

Naime, proces izlaska iz rezultatske krize kluba sa Tušnja je počeo prvo sa promjenama u Stručnom štabu.

 

Tako će u današnjoj utakmici sa Veležom, pored njega na klupi će sjediti Marijan Đurić, trener koji je u nekoliko navrata radio u Stručnom štabu Slobode.

 

– Ovo je moj četvrti ili peti povratak u Slobodil, što dovoljno govori o tome što osjećam prema ovom klubu. U Denisa imam ogromno povjerenje i vjerujem da možemo napraviti napredak u igri ove ekipe – ističe Đurić, koji se u proteklom periodu specijalizovao za rad sa odbranom.

 

Također, novi šef Stručnog štaba Slobode će u narednom periodu koristiti usluge prof. Envera Hukića, također nekada kondicionog trenera kod Sakiba Malkočevića, te jedno vrijeme v.d. direktora kluba.

 

– Naravno da želim pomoći, i odmah sam prihvatio Sadikovićev poziv. Čeka nas mnogo posla, ali vjerujem da ova ekipa ima snage i znanja da pruža mnogo bolje partije – rekao nam je Enver Hukić.

 

Adnan Osmanhodžić, prvi Glavašev pomoćnik, će u buduće raditi u klupskim mlađim selekcijama, s obzirom da će doći do pomjeranja trenera, jer je mjesto trenera kadetske selekcije koju je do nedavno vodio Sadiković ostalo upražnjeno.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Sadiković i Đurić (by Tuzlainfo)