Vlatko Glavaš: Odlazim kao gospodin!

by admin
| 14:53
1609glav
  •  
  •  
  •  
  •  

I ako se proteklih dana na sastancima prvih ljudi FK Sloboda, spominjala mogućnost raskida ugovora sa Vlatkom Glavašem, današnja vijest da ovaj trener više nije šef struke na Tušnju, te da ga mijenja Denis Sadiković, je ipak i za bolje poznavaoce prilika na Tušnju bila izenađenje.

 

Nakon loših rezultata, čini se da je odlazak trenera koji je u najvećoj mjeri kreirao igrački kadar, te rezultatski neuspješno vodio ekipu, ipak u ovom trenutku prvi korak ka izlasku iz krize. Ugovor koji je važio do kraja sezone je raskinut.

 

– Sporazumno smo raskinuli ugovor, jer smo zajedno ocijenili da je to u ovom trenutku najbolje rješenje. Ne stojimo dobro na tabeli, a ja se sa svojim porodičnim problemima bolesnom majkom i odvojenosti od porodice, teško mogu nositi sa svim ovim na Tušnju. Došao sam kao gospodin, tako i odlazim – rekao nam je prije nekoliko minuta Vlatko Glavaš, sada već bivši trener Slobode.

 

Glavaševo ime će ostati upisano u klupsku historiju, kao trenera pod čijim je vodstvom ekipa u prošloj sezoni u gotovo bezizlaznoj situaciji osigurala opstanak, te se na kraju plasirala i u gornji dio tabele. Kako ističe, sa Tuzlom se rastaje teškog srca.

 

– Ovdje sam stekao mnogo prijatelja među građanima, navijačima, igračima i vama novinarima. Nedostajat će mi ovaj grad i klub kojem želim sve najbolje. Na kraju bi se posebno zahvalio Ademu Šaboviću koji mnogo daje za klub i sa kojim sam i provodio najviše vremena – ističe Glavaš.

 

Glavaš će se kako nam je rekao sada posvetiti bolesnoj majci i odmoru do zime, a onda potražiti novi angažman.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.