Danas u Tuzli počinje Treći kongres fizijatara BiH

by admin
| 7:45
2710kongres

Danas u Tuzli počinje Treći kongresa fizijatara Bosne i Hercegovine i Prva ISPO konferencija Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem, koja će praćena kvalitetnim sadržajima trajati do 30. oktobra.

 
Kako ističe Prim.dr.Emir Halilbegović, direktor Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju na Kongresu se očekuje učešće velikog broja eksperata i stručnjaka iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije i iz oblasti protetike i ortotike s ciljem razmjene iskustava i novih stručnih saznanja.

 

Kongres i ISPO konferencija okupit će ljekare različitih specijalnosti, fizioterapeute, radne terapeute, medicinske sestre, defektologe, psihologe i druge zdravstvene profesionalce uključene u rehabilitaciju.

 

Organizatori Kongresa su Udruženje fizijatara Federacije BiH i Udruženje fizijatara Republike Srpske uz domaćina Kliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

 

– Tematske oblasti u okviru kojih će biti izloženi radovi na Trećem kongresu fizijatara Bosne i Hercegovine su dječija, neurološka, ortopedska, reumatološka, sportska, kardiovaskularna i pulmonalna rehabilitacija, zatim gerijatrijska rehabilitacija, balneoterapija i slobodne teme – istakao je Prim. Halilbegović.

 

Program kongresa možete vodjeti OVDJE.

 

Tuzlainfo / UKC Tuzla