Tuzlanski apsurdi: Trećeplasirano ŽRK Jedinstvo napušta ligu

by admin
| 8:06
2710jed
  •  
  •  
  •  
  •  

U ŽRK Jedinstvo za sutra su najavili press konferenciju, na kojoj će javnost obavijestiti da u petak protiv Ilidže igraju posljednju utakmicu u ovoj sezoni Premijer lige BIH.

 

Razlozi zbog kojih namjeravaju odustati od takmičenja su finansijske i organizacione prirode.

 

Naime, u Jedinstvu više nisu u mogućnosti obezbjediti niti sredstva za putovanja i organizaciju utakmica, a o stipendijama igračicama i tenerima već mjesecima niko i ne razmišlja.

 

Nakon ostavke Miše Ajaza, koji je obavljao funkciju predsjednika kluba, Upravni odbor Jedinstva se nije sastao više niti jednom, a novci koje je klub dobio od Općine Tuzla i Vlade TK-a nisu bili dovoljni niti za odigravanje prvih nekoliko kola.

 

Posuđujemo novce da bi igrali utakmice. Ovaj klub nije privatno vlasništvo jednog ili dva čovjeka, koji se trude da ovo sve opstane. Da završimo polusezonu nam je potrebno 10.000 KM, a ako zbog tih novaca Tuzla treba da izgubi jednog premijerligaša, onda neka ga i izgubi – rekao nam je jedan od čelnika kluba, koji nije želio da ga navodimo kao sagovornika.

 

Ono što je još veći apsurd u cijeloj piči je podatak da su tuzlanske rukometašice nakon šest prvenstvenih kola trećeplasirane, sa smo jednim porazom i da ovogodišnja ekipa Jedinstva kvalitetom može konkurisati i za titulu prvaka BiH.

 

Obistine li se najave iz rukometnog kluba, bit će to drugo ovogodišnje odsutajanje od takmičenja nekog tuzlasnkog premijerligaša. Podsjećamo, od nastupa u najjačem košarkaškom prvenstvu je iz sličnih razloga odustao KK Jedinstvo 1989.

 

Tuzlanski sport očigledno prolazi najteže razdoblje u posljednjih 60 godina.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Ekipa Jedinstva iz boljih vremena

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.