Iskoristite posljednje dane zime: Ski lift u Kladnju i danas očekuje ljubitelje zimskih radosti!

by admin
| 7:52

Ski lift “Karaula”, jedino uređeno skijalište u Tuzlanskom kantonu, napokon je prekriveno velikim količinama snijega, te danas nudi odlične uslove za ljubitelje skijanja iz ovog dijela BiH.

-Uslovi na terenima Ski lifta “Karaula” Kladanj su odlični. U proteklim danima u Kladnju su pale velike količine snijega, a potrudili smo se da uredimo kvalitetno uredimo stazu i očistimo pristupni put do lifta. Skijalište će raditi u terminu od 9 do 16 sati. Pozivaju se ljubitelji skijanja, sankanja i zimske idile da današnji dan provedu na terenima u Kladnju i uživaju na čistom zraku u prelijepom prirodnom ambijentu – saopštili su iz JP “Karaula” Kladanj.

Dnevna karta za odrasle košta 14 KM, karta za djecu do 14 godina je 12 KM, poludnevna karta za odrasle je 10 KM, a za djecu 8 KM. Za organizovane grupe dnevna karta je 12 KM za odrasle osobe, a 10 KM za djecu.

Ski staza je duga 1.700 m, a ski-lift ima vučnu stazu od 1.100 m kapaciteta 1.200 skijaša u satu, a nalazi se manje od jedan kilometar od magistralnog puta Tuzla-Sarajevo. 

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.