Saradnja: Tuzlanski profesori predavači na univerzitetima u Maleziji

by admin
| 7:39
2310untz
  •  
  •  
  •  
  •  

Jučer je Univerzitet u Tuzli ugostio Prof. dr. Badhrulhisham Bin Abdul Aziz sa Universiti Malaysia Pahang sa predstavnicima Ambasade Malezije.

 

Domaćini uvaženim gostima su bili Rektor Univerziteta u Tuzli, dr.sc. Enver Halilović, sa prorektorima i uz prisustvo dekana Mašinskog fakulteta i Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta, kao i direktora Centra za osiguranje kvaliteta i internu evaulaciju.

 

Tema razgovora je bila prvenstveno unaprjeđenje saradnje između Univerziteta u Tuzli i malezijskih univerziteta, kada je u pitanju razmjena studenata i nastavnika. Ono što je ocijenjeno kao jako važno jeste unaprjeđenje saradnje putem projekata, naročito na polju tehničkih nauka.


 

Također, prof.dr. Badhrulhisham Bin Abdul Aziz je ponudio profesorima sa našeg Univerziteta da budu gostujući profesori predavači na malezijskim univerzitetima, kao i predavači sa punim radnim vremenom.

 

Diskutovano je o organizovanju postdiplomskog i doktorskog studija na univerzitetima u Maleziji, sa mogućnošću dobijanja dvije diplome, Univerziteta u Maleziji i Univerziteta u Tuzli.

 

Tuzlainfo/UNTZ

Foto:untz.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.