Riješen problem grijanja u Gimnaziji “Meša Selimović”

by admin
| 18:03
1910gim
  •  
  •  
  •  
  •  

Sa zadovoljstvom možemo izvjestiti javnost, roditelje i učenike Gimnazije „Meša Selimović“ da je problem grijanja u ovoj školi riješen – navodi se na početku saopštenja Općine Tuzla koje prenosimo u cjelosti.

Rezultat je to vanrednog napora kojeg su, na inicijativu Općinskog načelnika, poduzele nadležna općinska komunalna služba i preduzeće „Centralno grijanje“.

Naime, javnosti je poznato da se uz sve teškoće i komplikacije vezane za izbor direktora ove srednjoškolske ustanove, ovih dana pojavio i problem grijanja, koji je, nažalost, ostao na margini bavljenja i škole, ali i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK.

Otuda je i zabrinutost roditelja bila usmjerena i iskazana u molbama upućenim Općinskom načelniku, zbog čega je on i poduzeo adekvatne mjere.

Kada je riječ o procesu izbora i imenovanja direktora Gimnazije „Meša Selimović“, preporučuje se svim nadležnim organima uključenim u ovaj proces da strogo poštuju proceduru i ne izlaze iz zakonskih okvira – navedeno je u saopštenju Kabineta Općinskog načelnika.


(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.