Prijateljska utakmica na Tušnju: Sloboda bolja od komšija iz Lukavca!

by admin
| 16:10

U prijateljskom susretu odigranom na pomoćnom stadionu Tušanj, Sloboda je slavila pobjedu nad Radničkim 3:1 (2:1).

Protiv rivala iz komšiluka Husref Musemić je u prvom poluvremenu izveo najjaču postavu. Na golu je stajao Pirić, zadnju liniju su činili Efendić, Mehmedagić, Moranjkić i Ivetić, u vezi su igrali Kiso, Sarić, Zeba, Bekić i Mujić, a u vrhu napada Krpić.

Meč je odigran u visokom tempu, a Sloboda je došla u vodstvo od 2:0 i to preko dvostrukog strijelca Krpića koji je sa dva topovska udarca tresao mrežu Lukavčana. Pred kraj prvog dijela Radnički smanjuje rezultat na 2:1, a strijelac gola za Plave bio je naš bivši igrač Jaganjac.

 

U drugom poluvremenu na teren je istrčala druga postava Crveno – crnih: Fejzić, Todorović, Salihović, Mujkić, Mušanović, Hodžić, Musić, Pršeš, Čolović, Mehidić i Ahmetović. Rezervisti su dominirali tokom cijelog drugog dijela, no tek pred kraj meča uspjeli su zatresti mrežu Radničkog. Junior Mušanović sjajno je uposlio Ahmetovića koji majstorski povećava našu prednost na konačnih 3:1.

 

Dodajmo da je zbog povrede utakmicu propustio Halilović, a prijateljski ogled sudio je Kristijan Vasilić (Tuzla), uz asistenciju Mirze Čejvanovića (Tuzla) i Dževada Zukića (Srebrenik). Utakmicu je pratilo nekoliko stotina domaćih navijača.

(TI/fksloboda.ba)