Film “Cirkus Columbia” u Tuzli od 28. oktobra

by admin
| 12:54
1810circus
  •  
  •  
  •  
  •  

Film “Cirkus Columbia”, bh. oskarovca Danisa Tanovića, od 14. oktobra se prikazuje u kinima u Sarajevu, Zenici i Visokom.

 

Tuzlanska publika ovaj dugo iščekivani film moći će vidjeti tek od 28. oktobra, kada će biti prikazan u novootvorenom kinu “Kaledioskop”.

 

Tu su nam informaciju potvrdili u JU “Dom mladih” koji upravlja jedinim tuzlanskim kinom. Za razliku od drugih projekcija koje se u “Kaledioskopu” mogu pogledati za 3 KM, cijena ulaznice za “Cirkus Columbia”  će biti 5 KM.

 

Podsjećamo da je ovaj film svoju premijeru doživio na 16. Sarajevo film festivalu, gdje je i osvojio nagradu publike. Na prestižnom festivalu u Veneciji je osvojio nagradu “Film budućnosti”, a na Festivalu slovenskog filma u Portorožu nagrađen je priznanjem za najbolju scenografiju.

Radnja filma je smještena u jedno malo hercegovačko mjesto, s početka devedesetih godina -period koji će najaviti dolazak tragičnih godina na Balkanu. U tom historijskom trenutku iz egzila se vraća Divko – glavni protagonist filma. On dolazi u rodni kraj s mnogo novca i željom za nizom sitnih osveta.

 

Tuzlainfo / A. Ć.

Foto: Detalj iz filma (internet izvori)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.