Vikend ženske košarke u Tuzli: Jedinstvo se nada iznenađenju!

by admin
| 11:16

Tuzla i Jedinstvo BH Telecom domaćini su završnice nacionalnog Kupa za košarkašice. Mladi sastav domaće ekipe, čija je prosječna starosna dob 17 godina, ulaskom u završnicu turnira napravile su veliku uspjeh. To je rekla i trenerica i direktorica kluba, Mara Lakić – Brčaninović, koja je i najzaslužnija za uspjehe koje ostvaruju košarkašice iz Tuzle.

Prema njenom mišljenju, favorit za osvajanje Kupa je zenički Čelik, a istu ulogu preuzima na sebe i trenerica Lakić – Brčaninović, čije se igračice u prvom polufinalu sastaju sa Slobodom iz Novog Grada.

– Iskrena da budem, očekujem da u prvom utakmici savladamo Slobodu, sa kojom smo već dva puta igrali u prvenstvu. Oba puta smo ih savladali. Naravno, niti jedna utakmica nije lagana. Treba dati svoj maksimum i tu ću i insistirati kod svojih košarkašica. Cilj je naravno da se plasiramo u finale. Samim plasmanom u završnicu Kupa, naš mladi tim je ostvario veliki uspjeh. Mi nemamo pretjerano veliko iskustvo, kao na primjer Čelik, i mislim, da ako se plasiramo u finale, što objektivno priželjkujemo, onda nemamo šta izgubiti i u borbi za pehar.Ovo će za naše igračice biti novo iskustvo – rekla je trenerica Mara Lakić – Brčaninović.

Inače, utakmice su na programu u subotu i sve se igraju u velikoj dvorani

Mejdan. Meč Jedinstvo BH Telekom – Sloboda igra se od 17 sati, a nakon tog meča (oko 19 sati), na rasporedu je drugi par, Čelik – Mladi Krajišnik.

Ulaz za utakmice je jedna KM, a finalni susret, u nedjelju, od 17 sati prenosit će BHT 1.

(TI/avaz) / Foto: D. Zabuš