Općina Tuzla izdvaja više od dva posto Budžeta za kulturu

by admin
| 10:49
0309dom1
  •  
  •  
  •  
  •  

U raspravi o Informaciji o podršci Općine Tuzla institucijama kulture i manifestacijama iz oblasti kulture, na posljednjem Kolegiju općinskog načelnika posebno je naglašen konstantan doprinos Općine Tuzla ovoj ublasti i tokom 2010. godine.

 

Naime, Budžetom Općine Tuzla za 2010. godinu izdvojeno više od dva posto od planiranog Budžeta, iako ovaoblast nije izvorna nadležnost općina. Na ovaj način omogućeno je funkcioniranje javnih ustanova iz oblasti kulture, a finansijskom podrškom udruženjima i fondacijama iz oblasti kulture omogućena je realizacija preko 100 događaja iz oblasti kulture na području općine Tuzla u 2010.godini.

 

Između ostalih manifestacija koje je sufinansirala Općina Tuzla, poseban akcenat je dat na „Ljeto u Tuzli“, 10. Međunarodni književni susreti „Cum grano salis“, Međunarodni festival savremene umjetnosti mladih „Kaleidoskop“, Valcer za Ginisa, Obilježavanje stogodišnjice od rođenja Meše Selimović, izložba mozaika iz Ravene.

 

 Kako navode iz Općine Tuzla,  i dalje će, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti sufinansirati projekte iz oblasti kulture, uz napomenu da je izvorna nadležnost za ovu oblast u višim nivoima vlasti – navodi se između ostalog u informciji iz Općine Tuzla.

 

(TI)

Foto: Otvoren Dom književnosti (Arhiva – Darko Zabuš)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.