Košarkaški transferi: Rahmanovićeva iz Banovića u Tuzlu za 8.000 KM!

by admin
| 11:59
1510jed

Nakon nekoliko mjeseci pregovora između KK RMU Banovići KK Jedinstvo BHT, bh. reprezentativka Irma Rahmanović je napokon postala košarkašica tuzlanskog prvoligaša.

 

Rahmanovićeva je još u toku pripremnog perioda izrazila želju da karijeru nastavi u Jedinstvu, te trenirala sa svojim sadašnjim saigračicama, zbog čega su je u Banovićima suspendovali.

 

Period pregovora, utvrđivanja obeštećenja i međusobnih optužbi je okončan, a tek nakon što su za obeštećenje Banovićanima u tuzlanskom klubu izdvojili 8000 KM.

– Jutros smo se definitivno dogovorili. Sa Irmom ćemo potpisati ugovor na dvije plus dvije godine, na fer osnovi, što uključuje da može otići u slučaju inostrane ponude. Što se tiče pojačanja, to bi za sada bilo sve, a drugom dijelu sezone ćemo još vidjeti – rekla nam je Mara Brčaninović, direktorica Jedinstva BHT.

 

Tuzlanke su u odnosu na prošlu sezonu slabije za cijelu postavu koja je osvojila Kup BIH. Klub su napustile Zubak, Starling, Johnson, Ferhatović, Bešić, Maksimović i Oravcova, dok je od iskusnijih u klubu tek ostala Tina Periša.

 

Ovogodišnje ambicije podmlađene ekipe Jedinstva, koju čine većinom igračice iz vlastitih selekcija, su plasman u završnicu prvenstva među četiri najbolje ekipe.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Ovogodišnja ekipa Jedinstva (Irma Rahmanović – treća u redu)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.