Ilija Jurišić: Ne bojim se povratka u Beograd!

by admin
| 18:03
1110ilija22
  •  
  •  
  •  
  •  

Po večerašnjem povratku u Tuzlu iz pritvora u Beogradu, Ilija Jurišić se prvo obratio svojim sugrađanima. Uslijedile su i izjave za medije, koji su u velikom broju večeras pratili Ilijin povratak kući.

Nakon kratkog odmora posljednji atom snage i posljednji dan života, istakao je Jurišić, uložit će u dokazivanje svoje nevinosti.

– Treba mi neko vrijeme da sredim utiske, ali neću se odmarati. Nastavit ću da radim i pripremam se za suočenje sa Sudom u Beogradu, kazao je Jurišić za TV 1 ističući kako boli kada se nekome stavlja na teret nešto što nije uradio.

Ipak, nije krio zadovoljstvo što je ponovo u svom rodnom gradu, sa porodicom, prijateljima i sugrađanima.

-Drago mi je da sam ponovo kod kuće, ako ništa drugo, zbog toga da ovdje mogu ostaviti svoje kosti, riječi su Ilije Jurišića.


-Ovaj grad je u mom srcu, uvijek sam se njime ponosio, nema riječi kojom mogu opisati sreću što sam ponovo u Tuzli, kazao je Jurišić za televiziju Hayat.

Podsjetio je da se istine ne boji.

-Ne bojim se povratka u Beograd. Kad budem ponovo pozvan u Sud, ja ću se tom pozivu i odazvati, naglasio je Jurišić. Dodao je kako  će nakon kratkog odmora, prije svega, razmisliti o nedostacima za vrijeme prvostepene presude, te ovog puta ponuditi pravu istinu.

Tuzlainfo / A. Ć.
Foto: Tuzlainfo team

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.