Grimizna kugla: Počelo glasanje za najobjekat, tuzlanski predstavnik pri dnu

by admin
| 8:03
3008kugl
  •  
  •  
  •  
  •  

Caffe Bar ‘Code’ iz Novog Travnika vodeći je na listi ugostiteljskih objekata iz Bosne i Hercegovine koji se takmiče za titulu najljepše uređenog u 2010. godini.

 

Do sada je osvojio 261 od skoro 2000 glasova u anketi objavljenoj na www.grimizna.enterijer.ba.

 

Prati ga Demofest Club iz Banjaluke sa 240 i Lounge Bar ‘Katra’ iz Mostara sa 235 glasova. Na začelju liste trenutno se nalazi Restoran Motela ‘Emen’ iz Mostara, Promenada Caffe iz Sarajeva i Caffe Bar ‘Sunce’ iz Neuma. Nekoliko glasova više od njih ima tuzlanski predsatvanik restoran ‘Breza’.

 

Do kraja mjeseca, 24 učesnika koji budu imali najmanje glasova napustit će takmičenje.  U novembru će se, između 10 najljepših koji prođu u naredni krug, birati pobjednik i to isključivo putem telefonskog glasanja po principu jedan poziv – jedan glas za određeni ugostiteljski objekat.

 

Pobjednik će postati vlasnikom Grimizne kugle, nagrade koju treću godinu zaredom dodjeljuje internet magazin Enterijer.ba. Prvu Grimiznu kuglu osvojio je banjalučki Vinski bar ‘Provence’, dok je druga otišla u ruke vlasnika Restorana ‘Grappolo’ Hotela Brotnjo iz Čitluka.

 

Grimizna kugla je prvo javno priznanje za kvalitet i stil uređenja ugostiteljskog objekta u Bosni i Hercegovini. Takmičenje organizuje internet magazin Enterijer.ba.

 

Ovogodišnji generalni medijski pokrovitelji takmičenja su Europlakat, FENA, Radio M, Bljesak.info, Intermezzo; specijalni pokrovitelji su Gusto i Dernek.ba, dok su medijski partneri Magazin Azra, BHT, PINK BH, TV Alfa, BeHa Caffe, Brotnjo.info, Radio Tuzla, Tuzlainfo.ba i Infobar.ba.

Prijatelj takmičenja je Ministarstvo okoliša i turizma FBiH.

 

Tuzlainfo

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.