ZEPS: Nagrade za lukavački “EM-Oniks” i gračanički “Kovan M.I.”

by admin
| 8:46
1010emonix

Proteklog vikenda je okončan generalni bh. privredni sajam ZEPS, na kome su kao i svake godine dodijeljena priznanja. Od firmi iz Tuzlanskog kantona, nagrade su dobili Nagrade za „EM-Oniks“  Lukavac za kolekciju proizvoda i “Kovan M.I.” iz Gračanioce, koji je dobio specijalno priznanje.

 

Privredna komora Crne Gore dobitnik je Grand prix Ruža ZEPS-a, jedinstvenog priznanja za nastup koji je obilježio ovu privrednu manifestaciju. Osim grand prixa, petočlani stručni žiri dodijelio je još 17 ravnopravnih priznanja i to tri za proizvod, pet za kolekciju proizvoda.

 

Priznanja za proizvod dodijeljena su firmama “BERG proizvodnja” Vukovar, “Pneo Kolman” Sveti Ivan Jelina i “Vart-Wood” Zavidovići, priznanja za kolekciju proizvoda dobili su “Plastika Burić” Zenica, “EM-Oniks” Lukavac, “ALFA-Plam” Vranje, “Kogast Grosuplje” Grosuplje i “Zellweger Grac, dok su priznanja za promociju dodijeljena “Optima grupi” Banjaluka, “Sarajevskoj pivari” Sarajevo i Obrtnoj zbornici Slovenije.

 

Specijalna priznanja sajma ZEPS 2010 dobili su “Integra” Prag, “Kovan M.I.” Gračanica i “FIS” Vitez. Specijalni žiri dodijelio je i medalje kvaliteta Ruža ZEPS-a, za koje je konkuriralo 15 proizvođača hrane iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije sa 78 proizvoda koji su bili svrstani u više robnih grupa.

 

I ove godine najveći broj priznanja dobili su mesoproizvođači iz Crne Gore, među kojima je i vladalo najveće interesovanje za medaljama kvaliteta iz Zenice. Dodijeljena su i priznanja Specijaliziranog sajma metala ZEPS Intermetal u kategoriji proizvod i promocija.

 

Priznanja za proizvod dobile su firme “BDC Elektro” Doboj, “Stampress” Cazin i “Gredelj” Zagreb, dok su priznanja za promociju dobili “ArcelorMittal”, FIRMA Consortium i “AX-Soling” Grude.

 

(TI)

Foto: Arhiva