Krše svoje odluke: Zašto na web stranici Vlade TK nema konkursa o zapošljavanju u Ministarstvu zdravstva?!

by admin
| 14:15

Odluku o načinu prijema zaposlenika u radni odnos u javnim službama, koju je 11. novembra 2014. godine donijela tadašnja Vlada Tuzlanskog kantona, prekršilo je upravo njeno Ministarstvo zdravstva.

Podsjećamo, Odlukom, prijem zaposlenika u javnim ustanovama, javnim preduzećima i drugim javnim službama kao što su vanbudžetski fondovi, specijalizirane organizacije, regulatorna tijela i drugi, čiji je osnivač Tuzlanski kanton obavezno je vršiti putem javnog konkursa odnosno javnog oglasa, na osnovu prethodno utvrđenih uslova i kriterija, objavljenog u jednom dnevnom listu i web stranici Vlade TK kako bi se obezbijedilo pravo gradjana na jednak pristup javnim službama.

Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, nedavno je objavilo Javni konkurs za popunu dva radna mjesta državnih službenika u Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona, a tekst konkursa nije objavljen i na web stranici Vlade TK, čime nisu ispunejni svi uslovi pod kojima gradjani imaju na jednak pristup javnim službama.

Tekst oglasa je objavljen na web stranici Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, dok ga u sekciji javnih poziva na stranici Vlade TK-a nema, a gdje bi prema spomenutoj Odluci trebao biti.

U sekciji javnih poziva od donošenja Odluke objavljeni su samo konkursi o zapošljavanju Univerziteta u Tuzli i Arhiva TK, a zašto tako nisu postupili i u Ministarstvu zdravstva TK-a za sada znaju samo oni.

(Tuzlainfo)