Partizan i Manchester u Živinicama!

by admin
| 7:45
2909konjuh

Utakmice B grupe Challenge rukometnog kupa igrat će se u Živinicama od 1. 3. oktobra.

 

Bit će to veliki izazov za mladu ekipu Konjuha koji su prvi bh. rukometni kolektiv koji je na sebe preuzeo domaćinstvo cijelog turnira jedne od grupa ovog prestižnog takmičenja.

 

Protivnici su im srbijanski Partizan, bjeloruski Arkatron i engleski Manchester, no prema riječima trenera Konjuha Nikole Markovića njegovi igrači su spremni za izazove ino takmičenja.

 

– Istina je da smo prvenstvo otvorili sa dva poraza od Bosne i Željezničara, no Challenge kup je priča za sebe. Iako ovaj tim Konjuha nije isti u odnosu na onu ekipu koja je izborila izlazak u Evropu, mislim da sa mladim i talentovanim rukometašima možemo do treće runde. Dobro smo se pripremili i što je najvažnije zdravstveni bilten nam je odličan. Svih 16 igrača ravnopravno konkurišu za nastupe u mečevima – kaže mladi srbijanski stručnjak.

 

Inače, u Živinicama je sve već spremno za rukometnu feštu. Gostujuće ekipe u BiH dolaze 30. septembra. Partizan će biti smješten u živiničkom motelu “Jet star”, dok će Arkatron i Manchester boraviti u hotelu “Tuzla”. Karte za ovjaa rukometni spektakl već su puštene u prodaju, a cijena paketa ulaznica za tri dana iznosi 15 KM. Plasman u treću rundu obezbijedit će dvije prvoplasirane ekipe.

 

Raspored mečeva Grupe B Challenge kupa:

 

1. kolo (1. oktobar):

Partizan Dunav Osiguranje – Arkatron (17,00 sati)

Konjuh – Mancheter (19,30 sati)

2. kolo (2. oktobar):

Partizan Dunav Osiguranje – Manchester (17,00 sati)

Konjuh – Arkatron (19,30 sati)

3. kolo (3. oktobar):

Manchester – Arkatron (17,00 sati)

Konjuh – Parizan Dunav Osiguranje (19,30 sati)

 

Tuzlainfo /Press RK Konjuh