Austrijanci šire kapacitete: Elin Motoren otvara nova radna mjesta, Grad Tuzla daje podršku

by admin
| 17:15

Danas je u gradskoj upravi Tuzla održan sastanak sa predstavnicima kompanije Elin Motoren GmbH Austrija, na kojem su prezentirane njihove poslovne aktivnosti, kao i planovi za otvaranje proizvodnog pogona i novih radnih mjesta u Tuzli.

Predstavnici ove kompanije su, na sastanku sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima, prezentirali planove za investicije i otvaranje novih radnih mjesta do 2020. godine.

Obzirom na važnost novih investicija za Grad Tuzlu, tokom sastanka su razmatrane aktivnosti i mogućnosti podrške investitorima te sveukupnom doprinosu gradske administracije u realizaciji ove investicije.

Uzimajući u obzir da preduzeće Elin Motoren GmbH Austrija posjeduje proizvodni program proizvodnje električnih motora i komponenti, planirano je da cjelokupna proizvodnja u Tuzli bude izvozno orijentisana.

Ovom inicijativom Grad Tuzla nastoji omogućiti korištenje raspoloživih resursa i potencijala sa ciljem razvoja i aktiviranja proizvodnih procesa, stvaranje poslovnih zona, zainteresiranost domaćih i stranih ulagača za investiranje u gradnju novih proizvodnih pogona i otvaranje novih radnih mjesta.

Uporedo sa navedenom inicijativom, Grad Tuzla obavlja intenzivne razgovore sa svim potencijalnim investitorima, koji će u narednom periodu otvarati proizvodne pogone na prostoru grada Tuzla.

(TI)