Slobodina odbrana među najboljim u Premijer ligi

by admin
| 11:20
2209slo

Da je navalni dio Slobode uspješan koliko i odbrambeni, Tuzlaci bi se danas sigurno nalazili u društvu prve tri ekipe.

 

Naime, sa svega primljenih šest golova, odbrana, kojom komanduje kapiten Denis Mujkić, je četvrta po efikasnosti odbrane svoje mreže u Premijer ligi.

 

Manje golova od Tuzlaka su primili samo prvoplasirani Borac, te njegovi prvi pratioci Sarajevo i Olimpic.

 

– To je zasluga cijele ekipe, ne samo nas iz odbrane. Uspjeh je veći ako znamo da smo od tih šest, tri gola primili iz penala, po meni samo jednog opravdanog. Također, od sedam utakmica u samo nekoliko je odbrana počela u istom sastavu, što je bio dodatni problem. Ali momci zaista daju maksimum u svakoj utakmici, i ovako čvrsta igra je plod svih igrača – ističe Denis Mujkić, kapiten Slobode i ljubimac domaće publike.

 

U dosadašnjih sedam utakmica Sloboda je dala pet golova, od toga niti jedan van Tušnja. Dva su djelo Smajlovića, jedan Dajića, dok su po gol dali veznajk Gavarić i stoper Jogunčić.

 

Kamo sreće da su poput Mujkića, Jogunčića, Race i ostalih iz posljednjeg reda Slobodine postave, efikasni i napadači, u subotu bi pun Tušanj čekao Širokog za prvo mjesto… Ali to je već problem struke i samih napadača, koji su prema pisanju nekih medija među najskupljim u ligi.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Odbrana slobode bolji dio tima (foto by E. Skokić)