Originalan projekat Admira Delića: Stripovi, ilustracije i priče od sada i na Stickbooku

by admin
| 20:13

Strip crtač i novinar Admir Delić, poznatiji kao Jerome Stickman, ovih dana je pokrenuo internet portal stickbook.net, na kojem će se nalaziti stripovi, ilustracije i priče ovog autora.

Nakon rada na prvom stripu o genocidu u Srebrenici, koji nosi naziv “Prešli su”, i koji je objavljen prošle godine, Delić, inače novinar Radio – televizije Tuzlanskog kantona, odlučio je pokrenuti originalni i do sada neviđeni – Stickbook.

– Želim u narednih godinu dana napraviti svoj strip univerzum sa četiri stripa, čiji će junaci poznavati jedni druge i čije će se avanture ispreplitati, iako se odvijaju u različitim vremenskim razdobljima. Zbog malog interesa za stripove u BiH prevodimo ih na engleski jezik, za što je zaslužan i moj prijatelj Esmir, dok drugi prijatelj Ademir uređuje web stranicu – ispričao nam je Delić.

S obzirom na to da će na ovom projektu raditi godinu dana, dodao je, njegova prijateljica Azra Mešić će snimati dokumentarni film o ovom projektu. Delić navodi da će se na Stickbookuu nalaziti četiri stripa. Uglavnom se radi o avanturističkim i horor pričama.

– Jedna će se odvijati u BiH 1945. godine i uključivat će partizane, plaćenike, vampire i još mnoštvo domaćih legendi koje sam čuo od djeda. Za sada su na Stickbooku dvije epizode stripova ‘Walk my life’ i ‘Salem Hoes’ dok će se The Black Organism pojaviti narednog mjeseca – veli Delić.

Pored stripova, na Stickbooku se mogu naći i Delićeve ilustracije i priče koje su nastajale proteklih godina. Svakako najpoznatije ilustracije su o fudbalskoj i košarkaškoj reprezentaciji naše zemlje.

(TI/Faktor.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.