Tuzla: Budući ljekari započeli obavljanje kliničkog staža u tri zdravstene institucije

by admin
| 17:15

Studenti ljetnog semestra posljednje, šeste godine studija medicine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli nakon završetka i ovjere zimskog, tj XI semetra, započenju sa obavljanjem kliničkog staža, koji je podudaran sa planom i programom pripravničkog staža doktora medicine, propisanom od strane nadležnog Federalnog ministarstva.

Klinički staž traje ukupno šest mjeseci i obavlja se bez prekida u nastavnim bazama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i to u Domu zdravlja Tuzla (Porodična medicina), Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona (Epidemiologija i Osnovi ustavnog sistema BiH i FBiH i organizacija zdravstvene zaštite u FBiH), te na JZU UKC Tuzla (Internistički staž, Hirurški staž, Pedijatrijski staž i Urgentna medicina).

Tim povodom tokom ove sedmice, je u amfiteatru Klinike za plućne bolesti UKC Tuzla održan prijem za studente završne godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Dobrodošlicu ispred UKC Tuzla prisutnim studentima je uputila Prof. dr. med. sc. Fahrija Skokić, voditelj kliničkog staža za UKC Tuzla i Prof. dr. med. sc. Šefik Hasukić. Prof. Skokić je upoznala studente sa ustanovom u kojoj će obavljati klinički staž, njenom misijom, vizijom i vrijednostima.

Zavod za javno zdravstvo TK predstavila je direktorica Doc. dr. med .sc. Maida Mulić, koja je upoznala prisutne sa Zavodom i načinom obavljanja kliničkog staža u ovoj ustanovi.

(TI/ukctuzla)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.