Univerztet u Tuzli: Kampus proširio nastavne kapacitete

by admin
| 9:39

Otvaranjem dvije nove učionice u Kampusu, Univerzitet u Tuzli je proširio svoje nastavne kapacitete i time se dodatno približio ispunjavanju europskih standarda i normativa kada su u pitanju prostor i oprema – saopšteno je.

Otvaranju dva nova učionička prostora, ukupnog kapaciteta oko 300 mjesta, osim rektora Univerziteta u Tuzli prof. dr. Envera Halilovića, prorektora, dekana, profesora i studenata prisustvovali su i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministrica obrazovanja, nauke, kulutre i sporta TK Mirsada Begović.

Ovaj čin je važan iskorak u konstantnom rastu i razvoju koji bilježi Univerzitet u Tuzli, a posebno ohrabruje činjenica da su učionice adaptirane vlastitim sredstvima Univerziteta.

„Činjenica da smo adaptaciju ovih učioničkih prostora uradili vlastitim snagama i iz vlastitih sredstava pokazuje ekonomsku sposobnost i održivost Univerziteta u Tuzli”, istakao je rektor Halilović i dodao da su ove učionice poklon studentima i profesorima za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli je projekat od vitalnog značaja za visoko obrazovanje u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini.

„Drago mi je da Univerzitet proširuje kapacitete Kampusa i da sve veći broj studenata na ovom mjestu, za koje očekujemo da bude nukleus budućeg akademskog razvoja, usvaja nova saznanja” rekao je premijer Gutić.

Imajući u vidu ograničenost Univerziteta prostornim kapacitetima, otvaranjem ovih prostora, istovremeno je rasterećen i prostor na Prirodno – matematičkom i Mašinskom fakultetu, tako da se od nastavnog i saradničkog kadra, ali i studenata u narednom periodu mogu očekivati još bolji rezultati.

 

(TI)