Musemić pred susret sa Travnikom: Kvalitetniji smo i to ćemo dokazati!

by admin
| 12:08

Uoči utakmice protiv Travnika u prostorijama SD Sloboda održana je konferencija za medije “Crveno – crnih”.

Pred ekipom Husrefa Musemića veliki je zadatak. Da se u što boljem svjetlu predstave zahtjevnoj tuzlanskoj publici i protiv Vezira upišu tri boda.

“Svjesni smo imperativa pobjede i svojim igračima sam odmah rekao da ko god istrči na Tušanj mora dati sve od sebe kako bismo ostvarili uspjeh. Travnika sam dobro prostudirao i uz sav respekt prema njima moram reći da smo kvalitetnija ekipa i da ćemo to pokazati i na terenu”, poručio je okupljenim novinarima Husref Musemić kome će ovo biti debi pred tuzlanskom publikom.

“Prva mi je utakmica na Tušnju i sigurno je da će biti i doza nervoze. Ipak, dovoljno sam iskusan trener za takve stvari. U odnosu na tim koji sam zatekao i ovaj koji sada imamo na okupu, ogromna je razlika. Imamo kvalitet da što prije uđemo u mirnije vode”, istakao je šef struke Crveno – crnih.

Samir Efendić, pouzdani desni bek Slobode, jedan je od onih koji bi trebao započeti meč protiv Vezira. Nakon 40 dana priprema i osam test mečeva kucnuo je čas da Crveno – crni pokažu šta znaju.

“Moramo izaći čvrsto i agresivno. Bodovi su nam prijeko potrebni. Svjesni smo da je utakmica jako važna, ali smo spremni na to i to ćemo pokazati na terenu.”.

Utakmica Sloboda – Travnik igra se sutra (28. februar) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 14:30 sati.

(TI/fksloboda.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.