Dobili prekršajne prijave : Policija prijavila radnike Aide za “blokadu” bivših ministara

by admin
| 21:27

Službenici tuzlanske policije podnijeli su Prekršajnom odjeljenju Općinskog suda Tuzla zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv Hasana Užičanina i Edine Aličić, sindikalista Fabrike obuće Aida.

 

Užičanin je dobio dvije prekršajne prijave, dok je Aličićeva jednu. Sve prijave odnose se na narušavanje javnog reda i mira tokom organiziranja protesta. Zajednička prekršajna prijava, koju su dobili i Užičanin i Aličićeva, odnosi se na proteste ispred zgrade Skupštine Tuzlanskog kantona, koji su organizirani 11. februara ove godine. Tada je došlo do naguravanja između radnika i službenika policije.

 Druga prijava, koju je dobio samo Užičanin, odnosi se na proteste radnika od 4. novembra prošle godine, ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

Podsjetimo, tada su radnici, predvođeni Užičaninom, u kafiću koji se nalazi u okviru BKC-a, blokirali pet ministara iz kanotnalne Vlade te im desetak minuta nisu dozvolili da napuste kafić. Ministri su kafić napustili nakon intervencije policije.

– Prijavljeni je narušio javni red i mir na način da je zajedno s radnicima Fabrike obuće “Aida” ušao u caffe bar BKC-a te se naročito drskim ponašanjem obratio prisutnim ministrima Vlade TK riječima: ‘Lopovi jedni, vi ovdje pijete kafe i sokove, dok mi i naša djeca nemamo šta jesti’. Pomenute psovke prijavljeni je zajedno s ostalim prisutnim radnicima više puta ponovio, čime je izazvao uznemirenost građana – navedeno je u prijavi.

Užičanin je danas izjavio da radnici uprkos prijavama neće odustati od svojih zahtjeva.

– Što mi više tražimo da se procesuiraju oni koji su uništili fabrike, nažalost, mi dobivamo prijave. Neka me zatvore, neka rade šta hoće. I kad bi izašao iz zatvora, ja ću i dalje nastaviti borbu za svojih 18 godina staža. Neću odustati po cijenu svog života, kazao je Užičanin.

(TI/Bportal.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.