Jubilej – 130 godina postojanja: Od Koler barake do Klinike za zarazne bolesti UKC-a Tuzla

by admin
| 11:15

Klinika za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u narednom periodu bilježi tri jubileja, 130 godina od formiranja Koler barake, 65 godina od formiranja prvog Odjela za zarazne bolesti Opšte državne bolnice u Tuzli i 35 godina od formiranja Klinike za zarazne bolesti Tuzla.

Prema riječima načelnika Klinike za zarazne bolesti, prof. dr. Seada Ahmetagića, zaposlenici klinike ove datume žele obilježiti nizom humanitarnih akcija na lokalnom i regionalnom nivou, kako bi ova Klinika, koja je u simboličnom smislu postala od Koler barake, u narednom periodu bila adaptirana i mogla osigurati poboljšane uslove rada. Namjera je u okviru humanitarnih akcija obezbijediti sredstva za adaptaciju i opremanje Dnevne bolnice, Prijemno-trijažnog bloka i Jedinice poluintenzivne njege djece i odraslih, te uvođenje centralnog kisika.

Takođe, potrebno je obezbijediti i bolje uslove za zbrinjavanje povećanog priliva pacijenata zbog epidemije morbila i influence. 

Humanitarnoj akciji do sada su se odazvali  GPR Luciana, Plamingo d.o.o, Kalesija promet d.o.o, Džertex d.o.o i Arex d.o.o. koji su obezbijedili proizvode iz svog asortimana. Ličnu donaciju uručio je i gospodin Damir Omerović.

Prof. dr. Ahmetagić je istakao da se i u narednom periodu očekuje značajna pomoć u adaptaciji i opremanju Klinike.

(TI/ukctuzla.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.