Bego Gutić nakon imenovanja: Tuzlanski kanton nije zaslužio da bude sinonim sivila

by admin
| 13:03

Zastupnici u Skupštini TK imenovali su danas novu Vladu TK, o čemu smo već pisali.

Vladu će sa premijerske pozicije predvoditi Bego Gutić. Osim premijera Gutića, Vladu će činiti kadrovi koalicionih partnera Stranke demokratske akcije, Demokratske fronte, Narodne stranke Radom za boljitak i Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović.

 -Mandat prihvatam kao jednu vrstu patriotske obaveze. Danas naš pogled mora biti upućen prvenstveno prema budućnosti i odgovorima na izazove koji nas očekuju. Tuzlanski kanton nije zaslužio da bude sinonim sivila. Ovo je Kanton koji svim građanima nudi prirodne resurse, kanton koji uz rad, trad i zalaganje svih nas može obezbijediti svima nama pristojan život – u svom ekspozeu je kazao premijer Gutić.

Obraćajući se imenovanim ministrima Gutić je kazao da služiti državi Bosni i Hercegovini, Tuzlanskom kantonu i njegovim građanima na tako visokom položaju jeste privilegija koju mali broj ljudi u životu dobije.

-Uz privilegiju dolazi i odgovornost. Sigurno ste shvatili da se od vas očekuje i koliko će to biti teško. Svi vi ćete biti pod ogromnim pritiskom. Nećemo uspjeti u ovoj misiji ako svako od nas bude radio sam – poručio je novi Premijer Tuzlanskog kantona.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.