Europska banka firmi Bingo d.o.o. odobrila 6,5 miliona eura kredita

by admin
| 11:40
2806bingo

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit od 6,5 miliona eura tuzlanskoj firmi Bingo d.o.o., jednom od vodećih lanaca tržnih centara u BiH.

 

Kreditna sredstva se odnose na  podršku proširenju regionalne maloprodajne mreže u nove gradove, u cijeloj BiH saopštila je ova banka.

 

“Bingo je drugi po veličini maloprodajni lanac u BiH, koji ima 34 supermarketa i 16 hipermarketa, sa ukupnom prodajnom površinom od preko 90,000 m2. Iako je maloprodajno tržište u BiH u posljednjih nekoliko godina u stalnom porastu, ovaj sektor još nije dostigao europske standarde po pitanju prodajnog prostora i postojanja tržnih centara različitih veličina”, ističe se između ostalog u saopštenju.

Ovaj projekt će klijentima u manjim gradovima omogućiti bolji izbor proizvoda po konkurentnim cijenama i bolji kvalitet usluga, te na taj način doprinijeti razvoju maloprodajnog sektora u BiH. Proširenje poslovanja će potaći potražnju od domaćih dobavljača i podržati ekonomski razvoj zemlje.

Kredit za Bingo je odobren u sklopu zajedničkog investicionog programa EBRD-a i Italije pod nazivom “Local Enterprise Facility”, koji je osnovan za pružanje podrške privredi u Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj i Srbiji putem finansiranja malih i srednjih preduzeća (MSP).

Tuzlainfo / agencije

Foto by bingotuzla.com.ba