Put Kiseljak – Husino oštećen na 18 mjesta

by admin
| 7:09
2506kis

Na zahtjev građana mjesne zajednice Kiseljak, Općinski odbor SDA Tuzla i Klub vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla ponovo skreću pažnju na inertnost općinskih vlasti kada je u pitanju realizacija GAP projekata i utrošak sredstava iz budžeta namijenjen kapitalnom investiranju u toj mjesnoj zajednici – navodi se u informaciji Službe za odnose s javnošću OO SDA Tuzla.

 

Veliki problem građanima predstavlja put koji veže MZ Kiseljak sa MZ Husino. Naime, po GAP-u je predviđeno da se pristupi generalnoj rekonstrukciji puta na potezu Kiseljak-Husino i to fazno, tokom 2007., 2008. i 2009. godine.

 

Istovremeno je predviđena i planirana zamjena cjevovoda gradskog vodovoda koja bi pratila rekonstrukciju puta. U 2007. godini trebala je biti završena prva faza koja podrazumijeva završetak jedne trećine cjelokupnog projekta, ali do sada ništa nije urađeno. Naprotiv, pomenuti putni pravac je razrovan na 18 mjesta – skinut je asfalt i sada je stanje još gore nego što je bilo.

 

Još jedan od gorućih problema u ovoj mjesnoj zajednici je izgradnja i zaštita izvorišta mineralne vode. Po projektu koji datira iz 2006. predviđena je njegova puna realizacija do 2007. godine, međutim do sada nije realiziran.

 

Iz SDA Tuzla su istakli da do sada nije realiziran ni jedan predviđeni projekat iz kapitalnog investiranja kao ni tekućeg održavanja.

 

(TI)

Foto: Katastroflano stanje puta ka Kiseljaku