Pripreme za Drugi “arTz” festival: Počele prijave za programe i volontiranje

by admin
| 15:50

Festival savremene umjetnosti “arTz” predstavlja “novi talas” kulturnog života kroz umjetničke discipline atipične za Tuzlu, a jedini je festival u gradu koji pruža priliku mladim ljudima da se aktivno edukuju i uključe u produkciju festivala, osnažujući ih kao mlade – potencijalne menadžere u kulturi i buduće umjetnike profesionalce – saopštili su organizatori.

Festival umjetnosti “arTz” za cilj ima promociju mladih umjetnika (prvenstveno profesionalaca) a koji svoj kreativni rad ostvaruju na području Balkana i Velike Britanije. Zamišljen je kao sedmodnevni program sa cjelovečernjim aktivnostima i popratnim umjetničkim radionicama, a svoje drugo izdanje doživjet će ove godine u periodu od 1. do 7. Juna.

Svoje učešće su već potvrdili umjetnici iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Velike Britanije i naravno Bosne i Hercegovine, koji će učestvovati u programskim sadržajima kao što su Jazz koncert, baletni nastupi, ambijentalno pozorište, kino na otvorenom, ambijentalne promocije književnih uradaka…), te profesionalna edukacija mladih ljudi

 Svi programski sadržaji će biti besplatni.

Od 08.02. – 01.05. otvaren je javni poziv za prijave umjetničkih programa (Film, pozorište, radio, TV, performans, izložba, drugo), a koji će ukoliko prođu selekciju biti upriličeni na Festivalu u periodu od 1. Do 7. juna 2015.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem online aplikacije na slijedećem linku : 
http://goo.gl/LHmv9B 
Zainteresovani za volontiranje također se mogu prijaviti, popunjavanjem prijavnog obrasca. 
http://goo.gl/VF8n6s 

Zvanični partneri Festivala su Grad Tuzla i British Council, a osnivač Festivala je JU “Međunarodna galerija portreta” Tuzla. 

(Tuzlainfo)