Igor Emkić prvak Balkana u full contactu

by admin
| 13:24
3105igor

Na proteklog vikenda okončanom prvenstvu Balkana u kickboxingu koje je održano u Bugarskoj, reprezentativci BiH su osvojili tri odličja, a jedno od dva najsjanija stiglo je u Tuzlu.

 

U disciplini full contact kategorija 81 kg, najbolji je bio Igor Emkić, takmičar tuzlanskog “Flek Tom-Cat-a, prošle godine najuspješniji sportista Tuzlanskog kantona. Igor je u finalu bio bolji od bugarskog predstavnika Mariana Makaveeva, te tako još jednom potvrdio da spada među najbolje mlade kickboxere u Evropi.

 

Pored njega u sklopu bh. reprezentacije je nastupio i Mesud Selimović, još jedan takmičar „Flek Tom-Cata“ najuspješnijeg kluba u BiH, koji je zaustavljen u borbama za medalju.

 

Inače, bh. reprezentacija koju je predvodio selektor Salko Zildžić na ovom prvenstvu je nastupila sa svega sedam takmičara, koji su dan prije početka prvenstva otputovali sa tri privatna automobila. I ako malobrojni, uspjeli su biti treća reprezentacija po broju osvojenih medalja iza Srbije i Bugarske.

 

Pored Emkića, zlatnu medalju za BiH je osvojio Bahrudin Mahmić iz Zenice, a srebrom se okitila Sanja Samardžić iz Bihaća.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Igor Emkić na pobjedničkom postolju