Na Tušnju 15 prvotimaca i trener bez ugovora

by admin
| 10:27
3105slob
  •  
  •  
  •  
  •  

Igrači Slobode su na zasluženomodmoru do 25. juna, kada če početi pripreme za narednu sezonu, u kojoj klupsko rukovodstvo ponovo najavljuje pohod na vrh tabele. Međutim, sa kojim igračkim i trenerskim kadrom će tuzlanski “crveno-crni” ući u pripremni period još uvijek je nepoznanica.

Odmor im je dao Vlatko Glavaš, a da li će ih on i prozvati, trebalo bi se znati već do kraja ove sedmice. Tako barem planira još aktuelni Slobodin trener, koji odmara u rodnom Bugojnu.

 

– Čekam predsjednika Šabovića, koji je na putu u Americi. Nakon toga ćemo otovrenih karata razgovarati. Imam ponuda, to ne krijem, ali Sloboda ima prednost u razgovorima. Sa mojim uslovima su ljudi u Slobodi upoznati i vrlo brzo ćemo znati da li ostajem na Tušnju ili ne – ističe Glavaš.

 

Pored finansijskih uslova sa kojima Glavaš ne bi u javnost, uslov pod kojim ostaje na Tušnju je i da se sačuva sadašnji igrački kadar, dovedu tri kvalitetna pojačanja, te se svi klupski resursi uključe u borbu za vrh tabele. Ne uspije li dogovor sa Tuzlacima, trener koji je sa Slobodom napravio veliki posao u proljetnom dijelu prventva, najvjerovatnije će put Zenice.

 

– Ti pozivi, ili što bi se reklo ljubav sa Čelikom traje već duži period. I još su otvorena opcija. Čelik je veliki klub, Zenica također dobra nogometna sredina i veliki izazov za svakog trenera. Ali, opet ponavljam, Sloboda ima prednost. Tek ukoliko se ne dogovorim sa njima, mogu ući u pregovore sa Čelikom i nekim drugim klubovima – rekao nam je Vlatko Glavaš.

 

Kao što smo rekli, pored šefa struke, još uvijek je nepoznanica i igrački kadar Slobode. Ukoliko se pitate kome je od Slobodinih igrača istekao ili ističe ugovor, lakše će te dobiti odgovor na pitanje kome ne ističe?

 

Naime, igrači koji su došli na početku ili sredini sezone, ugovore su potpisivali do posljednje premijerligaške utakmice. Uz to ugovori su još ističu Okanoviću i Bekiću, koji su imali nešto duže ugovore. Tako da je od igrača koji su imali status prvotimaca (njih 15), pod ugovorom jedino Malkić, te do jula Jogunčić. Sa ostalima, menadžment Slobode će morati ući u nove pregovore.

 

Slijedi vruće ljeto na Tušnju u kojem pored upitnog trenrskog  i igračkog kadra, dosta nepoznanica donosi i Skupština kluba. U nekim medijima, predsjednik ovog tijela Bahrudin Bajramović je najavio ostavku, što bi moglo donijeti kadrovske promjene i u ovom klupskom segmentu.

 

Nova epizoda tušanjske sapunice počinje…

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Arhiva

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.