Foto: Održan “Novinarski dan” u srcu Majevice

by admin
| 10:18
1
  •  
  •  
  •  
  •  

Novinarski dan, koji je organizovala Bosanska medijska grupa iz Tuzle, ispunio je očekivanja blizu stotinu uposlenika u medijima u redakcijama širom TK-a. Oni su se jučer u Gornjem Srebreniku na prostoru gdje se održava “Likovna kolonija Majevica”, odlično zabavili uz interesantan program, muziku, pjesmu i naravno jelo i piće.

 

Zahvaljujući sponzorima i vrijednom organizatoru, novinari su na putu do krajnje destinacije na Majevici, imali priliku obići sredjovjekovni grad Srebrenik, te na imanju domaćina Svjetlana Bešića, proveli ugodan dan koji će vjerujemo prerasti u tradiciju.

 

– Majevica i njene ljepote nisu dovoljno ispromovisani. Likovna kolonija koju svake godine organizujemo, jedan je od načina da ono što nudi ovaj ambijent spasimo od zaborava. A nadam se da će i vas ono što vidite danas, motivisati da date svoj doprinos da planina Majevica dobije turistički i medijski prostor koji zaslužuje – rekao nam je Svjetlan Bešić, organizator dviju likovnih kolonija koje se održavaju u odlično uređenom prostoru u srcu Majevice, devet kilometara od Srebrenika i 720 metara nadmorske visine.

 

Za cjelodnevni program bio je zadužen Dragan Tešić, koji je osmislio i u djelo proveo zanimljive igre navlačenja konopca, trka u vrećama, preciznosti, vještine, ispijanja piva i šta već ne, a u kojima su za najhrabije i najuspješnije takmičare i takmičarke sponzori pripremili vrijedne nagrade.

 

Najuporniji i najveseliji članovi družine zajednički su odgledali i utakmicu reprezentacija Švedske i BiH, te na Majevici dočekali i noć…

 

Kao što smo i rekli organizator „Novinarskog dana“ bila je Bosanska medijska grupa, pokrovitelj Turistička zajednica TK-a, a ovu jedinstvenu manifestaciju nesebično su podržali Mesna industrija Menprom, Pivara Tuzla, Vispak, Tjestenine Coly, Koko Džada, Pargan stolarija, Fructal i mnogi drugi.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Tuzlainfo team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.