Mulaomerović nakon desete pobjede: Odigrali smo vrhunski, već se pripremamo za Kakanj!

by admin
| 7:28

Kada su nakon dva vezana poraza u 2015. godini bili prežaljeni, oni su se sa četiri vezana trijumfa digli iz mrtvih. Od toga tri pobjede su ostvarene na gostovanjima u Bileći, Sarajevu i Višegradu..

OKK Sloboda sa skorom 10-8, koliko imaju Kakanj, Zrinjski i Široki dijeli treću poziciju na tabeli iza Sparsa i Leotara. Naravno ostalo je da svoju utakmicu odigra i Građanski u Bileći koji ima skor 9-8.

Nakon pobjede nad Vardom HE u Višegradu 72:60 razgovarali smo sa Damirom Mulaomerovićem, trenerom OKK Slobode.

“Moram uputiti čestitke mojim momcima koji su odigrali utakmicu na vrhunskom nivou. Pobjeda je “teža” ako vam kažem da smo igrali bez Hasandića od 8. minute zbog ozljede i Markovića koji nije ulazio u igru. Tanasilović je odigrao kapitenski, niz dobrih partija produžio je Jurković, vrhunski je bio Džambić, Sarajlić također, Hrnčić je pogađao u veoma bitnim momentima. Rekli smo da idemo utakmicu po utakmicu i toga ćemo se držati. Slijedi Kakanj i već smo okrenuli misli ka toj utakmici”, kaže Damir Mulaomerović.

Do Kaknja Sloboda ima 14 dana. Vjerovatno će debitovati Nikola Gajić, ali vidjet ćemo da li će pauza pogodovati crveno-crnima koji su u veoma dobrom ritmu.

Ako ćemo se baviti kalkulacijama onda Sloboda mora “loviti” i minus iz prve utakmice u Kaknju od 19 poena, jer je vrlo moguće da će se na kraju napraviti krug ekipa sa istim brojem bodova.

(TI/Bhbasket.ba)