Karate prvenstvo Grada Tuzle: Učestvovala četiri kluba, najbolji KBS „Tuzla-Sinbra“

by admin
| 6:16

U Tuzli  je jučer, u tehničkoj organizaciji karate klubova „Tuzla-Sinbra“, Tuzla,  „Sloboda“ Tuzla, „Storm“ Tuzla, i „Zmaj od Bosne“ Tuzla, održano 1. Prvenstvo Grada Tuzle u karateu, na kome je nastupilo 120 takmičara iz navedenih klubova.

Najuspješniji klub po broju osvojenih bodova je bio KBS „Tuzla-Sinbra“ sa ovojenim 101 bodom, drugo mjesto je osvojio KK „Sloboda“ sa 72 boda, treći je bio KBS „Storm“ sa 58, dok je četvrto mjesto osvojio KK „Zmaj od Bosne“ sa osvojenih 7 bodova.

Najuspješniji takmičari turnira su bili: Edisa i Adis Kovač iz KBS „Tuzla-Sinbra“,  Lejla Mustafić KBS „Storm“ i Melika Begić KK „Sloboda“.

U sklopu takmičenja je održan i kontrolni trening meč seniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine sa područja Tuzle koji iduće sedmice učestvuju na Balkanskom prvenstvu u Čačku.

Turnir održan pod pokroviteljstvom Karate saveza Tuzlanskog kantona i Karate saveza WKF Bosne i Hercegovine, jedinog priznatog od strane WKF-a (Svjetske karate federacije) koji je član MOK-a (Međunarodnog olimpijskog komiteta).

Prvenstvo je otvorio Fikret Selman,  v.d. predsjednik Karate saveza TK-a i član Upravnog odbora Karate saveza WKF Bosne i Hercegovine.

Sudijski zbor su predvodile sudije sa Evropskom licencom Alma Mehanović, Muhamed Husanović i Eldin Redžepagić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.