Tužilaštvo TK provodi istragu: Na Balijagićevu kancelariju bačeno hemijsko eksplozivno sredstvo?!

by admin
| 15:18

Za sada nepoznati počinilac sinoć je oko 23 sata ubacio eksplozinu napravu kroz prozor Advokatske kancelarije Faruka Balijagića. Tom prilikom niko nije povrijeđen, a pričinjena je velika materijalna šteta u samoj kancelariji, ali i zgradi u kojoj je kancelarija smještena.

Prema riječima Admira Arnautovića, glasnogovornika Tužilaštva TK, „eksplozivna naprava je ubačena kroz prozor u toaletu i tom je prilikom došlo do požara, koji je brzo ugašen, a usljed detonacije izbijena su i blindirana vrata na ulazu u kancelariju“.

„Uviđaj je počeo rano jutros i još uvijek traje. Prikupljaju se različite informacije i poduzimaju radnje u dva smjera. Prvi je razjasniti okolnosti koje su dovele do ovog događaja, a drugi identifikovati počinioca“, naglasio je Arnautović i dodao da „uviđaju, uz pripadnike kantonalnog MUP-a i Tužilaštva TK prisustvuju i pripadnici Federalne uprave policije“.

Na terenu je i vještak hemijske struke, jer postoje informacije da se radi o eksplozivnoj napravi koja je izrađena uz pomoć hemijskih eksplozivnih sredstava. Više informacija će biti poznato u narednim danima.

(TI/RTV7)