Eksplozija izbila vrata teška tonu: Meta sinoćnjeg napada kancelarija Faruka Balijagića

by admin
| 8:25

Sinoć, poslije 23 sata, eksplozivna naprava podmetnuta od strane nepoznatih lica, eksplodirala je u kancelariji tuzlanskog advokata Faruka Balijagića, a o čemu smo sinoć pisali.

-Radi se  o snažnoj eksploziji naprave  koja je ubačena najvjerovatnije kroz prozor od toaleta u moju kancelariju, jer se ista nalazi na nižim spratovima. Kancelarijski prostor je spaljen. Izgorjelo je sve unutra. Detonacija je izbila i vrata teška tonu. Na licu mjesta su vatrogasci. Uviđaj će se nastaviti ujutru – kazao je advokat Balijagić za Dnevni avaz.

Balijagić je za “Avaz” kazao da ne može govorit o motivima napada. Potvrdio je da je u petak zastupao stranke u procesu protiv jednog poznatog kamatara iz Tuzle, ali nije mogao dovesti u vezu taj slučaj sa napadom.

O cijelom slučaju je obavješten tužilac, a uviđaj je u toku od sinoć.

Nakon  eksplozije u zgradi gdje je smještena Balijegićeva kancelarija buknuo je požar koji je zahvaljujući intervenciji Vatrogasne brigade iz Tuzle ubrzo ugašen. U trenutku kada je buknuo požar, u vatri i dimu ostali su zarobljeni članovi porodice Bećirević, koji su spašeni.

(Tuzlainfo/Dnevni avaz)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.