(VIDEO) Ima i povrijeđenih: Policija spriječila nasilni ulazak radnika „Aide“ u Skupštinu TK!

by admin
| 13:01

Policija čuva ulaz u zgradu Skupštine Tuzlanskog kantona, nakon što su u nju danas pokušali nasilno ući radnici tuzlanske Fabrike obuće ‘Aida’.

Sve je počelo jutros kada su radnici iz kruga fabrike istjerali direktora, za koga tvrde da ne radi svoj posao.

– Odbili smo otići iz kruga fabrike dok direktor ne ode. Nakon toga uputili smo se ka Skupštini TK, čijim smo čelnicima već ranije najavili dolazak – kaže za ‘Bportal.ba’ Hasan Užičanin predsjednik sindikata ‘Aide’.

Po dolasku pred zgradu radnicima je rečeno do ih nema ko primiti jer se čelni ljudi Skupštine TK nalaze u Sarajevu. Nakon toga oni su pokušali nasilno ući u zgradu, ali ih je policija u tome spriječila.

-Radnici su pokušali ući u zgradu Skupštine TK i proći kroz kordon policije, nakončega je došlo do naguravanja. Sada je situacija mirna-kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Radnici tvrde da je njih nekoliko povrijeđeno u naguravanju s policijom, a dvije radnice, Vahida Kuljaninović i Ismeta Rahmanović, nakon incidenta su odvezene kolima Hitne pomoći.

Oni odbijaju otići, a iz Skupštine su im poručili da će u 15 sati biti održan sastanak koji su tražili.

Ukoliko ne dođe do dogovora sa predstavnicima Skupštine TK, radnici Aide noć će provesti u krugu fabrike, a sutra rano ujutro, krenuti pred zgradu Vlade TK. Najavljene su i nove blokade saobraćajnica za sutra.

(TI/Bportal) / Foto i video: RTV Slon https://www.youtube.com/watch?v=s0Hk8CwRQgc

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.