Uskoro naplata parkinga i na Sjenjaku?!

by admin
| 8:13
sjenj0403

Nakon što je na zahtjev stanara krajem prošle godine uspostavljena naplata parkinga između kula G i F kod Tržnog centra Sjenjak, uskoro bi po istom principu i parkinzi u naselju Sjenjak mogli ući u sistem naplate JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla.

 

– Možete intervjuisati stanare Kula G i F, i uvjeriti se da su prezadovoljni režimom parkiranja ispred tih zgrada od kako je uvedena naplata parkinga. Imamo iste zahtjeve i od stanara naselja Sjenjak, tako da postoji mogućnost proširenja naplate parkinga i u tom naselju – istakao je između Vedran Lakić, direktor JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla  prilikom gostovanja u programu RTVTK.

 

Ukoliko dođe do realizacije nagovještenog proširenja naplate parkinga i u ovom naselju, stanovnici Sjenjaka koji imaju automobil za korištenja parking mjesta mjesečno će morati izdvojiti 10 KM, dok je godišnja naknada u drugoj zoni parkiranja 80 KM. Uvođenjem naplate parkinga, stanari bi imali manje problema prilikom pronalaska parking mjesta, koja u toku dana koriste prolaznici u ovom poprilično prometnom dijelu Tuzle. Međutim, nova komocija bi im povećala i troškove života, koji su u Tuzli od početka godine osjetno primjetni.

 

Postavljanje parking aparata na nove lokacije mora odobriti Općinsko vijeće Tuzla, a ukoliko se zaista radi o zahtjevu građana, onda takva odluka ne bi trebala imati prepreke.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Parking prostor na Sjenjaku (Tuzlainfo)